Van concept tot boek

Wilt u een boek laten drukken? Kies dan voor Drukkerij Mulder Surhuisterveen. Wij zijn expert op dit gebied, kennen de uitdagingen en weten waarop we moeten letten. Korte lijnen, u krijgt direct te maken met onze ontwerper, hij denkt met u mee aan zijn bureau samen met u als klant over hoe U het wilt hebben.

Boekbinden is een kunst daarom werken wij samen met de beste boekbinders uit de regio. We maken ons druk om details en houden rekening met het te besteden budget. Als het op het drukken van een boek aankomt, is niets onbelangrijk.
• Hardcover of juist softcover?
• Hoe wilt u de afwerking?
• Verschillende omslagen mogelijk van stof met foliedruk of toch een full colour?
• Welke papiersoort past het beste bij uw product?
• En welk formaat kiest u?

Ook herstelwerkzaamheden aan een boek of boeken kunnen wij verzorgen of dit nu 1 stuks is of honderden. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld oude (versleten?) kerknotulen die keurig in een boekvorm werden gebonden en zo nog lange tijd bewaard kunnen worden. Of u wilt een bundel oude kranten of clubboekjes laten inbinden? Vraag naar de mogelijkheden.

Liever eerst een oriënterend gesprek over wat er mogelijk is?
Om u (verder) op weg te helpen of om u te inspireren? We hebben veel voorbeelden liggen en laten ze graag zien, net als onze werkwijze. We helpen om uw boek te laten onderscheiden. Daar hebben we ervaring mee en vinden het leuk om dat doel te bereiken.
Wij begeleiden het hele traject.
Tevens hebben we enkele recensies van boeken die wij gemaakt hebben.
Waarom kiest u voor Drukkerij Mulder Surhuisterveen?
• Door de combinatie van digitale en conventionele pers realiseren wij ook (zeer) kleine oplages zelfs tot 1 boek.
• Wij drukken niet alleen, wij garanderen een perfecte coördinatie van het hele traject: van concept tot boek.

Referentie

Geschreven op 14 oktober 2015, door Hendrik Land

Boek Harkema

Toen ik in 2006 aanstalten maakte een boek over de ontstaansgeschiedenis van het dorp Harkema-Opeinde te schrijven en na de nodige voorbereidingen een concept had wat ik een drukker wilde voorleggen kwam ik terecht bij de plaatselijke drukkerij Mulder. Dit was een bewuste keuze, ik wilde mijn concept afstemmen op de mogelijkheden die de plaatselijke drukker bood en kon realiseren. In die fase was er sprake van een kwalitatief goede en prettige samenwerking. De realisatie van het boekwerk in een oplage van 650 stuks verliep uiterst prettig, kwalitatief uitstekend en mocht er een aanpassing nodig zijn dan verliep dat telkens in een harmonieuze sfeer.
Het was voor mij dan ook vanzelfsprekend dat het historisch boek over Surhuisterveen, wat in het najaaar 2008 verscheen, eveneens door drukkerij Mulder werd verzorgd. Ook hier gold: een prima verzorgd boekwerk, met redelijk prijsstelling in gelijke oplage van 650 exemplaren.
Van harte aanbevolen.

Referentie

Geschreven op 11 november 2015, door Klaas de Jong

Omslag

Op verzoek van de Vereniging voor Plaatselijk Belang heb ik een boek geschreven over de geschiedenis van Drogeham in de twintigste eeuw. Deze dorpsstudie is in 2015 uitgegeven. Drukkerij Mulder heeft gezorgd voor een keurige productie en vormgeving van dit boek dat 238 bladzijden telt. Voor de opmaak van de tekst en de inpassing van ruim vierhonderd foto’s was regelmatig overleg nodig. Hiervoor was steeds tijd beschikbaar.
De vormgever kwam met creatieve ideeën en gaf duidelijke adviezen. De drukkerij heeft er ook voor gezorgd dat het bindwerk op een heel goede wijze is verzorgd. Het boek kreeg een keurige, stevige band. Drukkerij Mulder heeft vriendelijke en deskundige medewerkers. We kunnen dit bedrijf van harte aanbevelen.